AUBERGINEGRYTA
0kommentarer
4 port
3 auberginer, ca 1 kg
1 gul lök
5 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 tsk salt
½ tsk gurkmeja
½ tsk svartpeppar
4 ägg
½ dl hackad persilja
1 dl Arla Köket lätt crème fraiche tomat&basilika
Sätt ugnen på 250°. Nagga auberginen med en gaffel och grilla i mitten av ugnen 20-30 min tills den är helt mjuk. Skrapa ur köttet och hacka det fint. Skala och hacka löken. Bryn lök och vitlök i smör i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, salt och kryddor. Låt koka ihop under omrörning ett par minuter. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser.
Garnera med persilja och servera med crème fraiche.
(recept från www.arla.se)
Kommentera