AUBERGINEGRYTA

0kommentarer

Grillad auberginegryta 4 port

3 auberginer, ca 1 kg
1 gul lök
5 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 tsk salt
½ tsk gurkmeja
½ tsk svartpeppar
4 ägg
½ dl hackad persilja
1 dl Arla Köket lätt crème fraiche tomat&basilika


Sätt ugnen på 250°. Nagga auberginen med en gaffel och grilla i mitten av ugnen 20-30 min tills den är helt mjuk.  Skrapa ur köttet och hacka det fint. Skala och hacka löken. Bryn lök och vitlök i smör i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, salt och kryddor. Låt koka ihop under omrörning ett par minuter. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser.

Garnera med persilja och servera med crème fraiche.

(recept från www.arla.se)

Kommentera

Publiceras ej