KABAB KOBIDE MAHITABE

0kommentarer

Persiska köttfärsbitar

för 4 personer
2 gula lökar
400 g nötfärs
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
10 cl matolja
ev. ½ tsk bakpulver eller 1 ägg
4 tomater

Riv lökarna, blanda med köttfärs, salt och peppar. Kör köttfärsen i mixer för att få den riktigt slät och jämn. Om man inte har en mixer tillsätter man ½ tsk bakpulver eller 1 ägg istället.

Arbeta köttfärssmeten så den går ihop. Gör köttfärsbiffarna och stek dem i olja på medelvarm platta i 10 minuter på varje sida. Dela tomaterna, sänk värmen till lägsta nivå och lägg tomaterna i stekpannan. Lägg på ett lock och låt eftersteka i 30 minuter.
Servera med sky, ris, potatisgratäng eller stekt potatis

Kommentera

Publiceras ej