KYCKLINGSPETT & SAUCE PIQUANTE

0kommentarer

från Matinique/Guadelope, 4 portioner

4 KYCKLINGFILÉER OCH 4 URBENADE LÅR SKURN AI 4 CM STORA BITAR
4 MAJSKOLVAR, KOKTA OCHS KURNA I 2 1/2 CM STORA BITAR
2 GRÖNA & 2 RÖDA URKÄRNADE PAPRIKOR
4 FYRDELADE GULA LÖKAR
8 VITLÖKSKLYFTOR, SKURNA I HALVOR
8 KÖRSBÄRSTOMATER
2 TSK FÄRSKPRESSAD LIMEJUICE
4 MSK OLIVOLJA
SALT & PEPPAR
NÅGRA SALLATSBLAD

Trä upp alla ingredienserna på 4 grillspett; börja med tomat, sedan majs, grön paprika, lök, vitlök, kyckling, röd paprika. Upprepa och avsluta med en tomat. Marinera grillspetten i limejuice, olivolja, salt och peppar i 30 minuter. Grilla sedan på låg värme och vänd spetten ofta så att de inte blir svartbrända. Serveras med ris och sauce piquante vid sidan. Garnera med finskuren gräslök eller persilja.

SAUCE PIQUANTE
stark sås
3 MSK OLIVOLJA
3 MSK ÄTTIKA
1 MSK FINHACKAD SCHARLOTTENLÖK
2 MSK FINHACKAD GUL LÖK
2 FINHACKADE VITLÖKSKLYFTOR
2 HACKADE RÖDA CHILIFRUKTER
1/2 TSK SALT
1/2 TSK NYMALEN SVARTPEPPAR

Vispa olivolja och vinäger i en slål. Tillsätt övriga ingredienser och låt stå i en timme före servering.

(recept från boken Culinaria Karibien/Könemann)

Kommentera

Publiceras ej