LASAGNE AL FORNO

0kommentarer

Ungsbakad Lasagne
6 personer

300 GR FÄRSK PASTADEG
SALT
OLIVOLJA
RAGÚ A LA BOLOGNESE (RECEPT UNDER RAGÚ A LA BOLOGNESE)

Till béchamelsås:
3 MSK SMÖR
3MSK MJÖL
SALT & NYMALD PEPPAR
5 DL MJÖLK
(om önskas en aning muskotnöt)
SMÖR
100 GR NYRIVEN PARMESAN

Kavla ut degen ca 3 mm tjock och skär rejält tilltagna, jämnstora rektanglar, Koka dessa plattor ca 5 minuter i kokande, lättsaltat vatten tillsammans med några droppar olja. Lyft försiktigt upp pastan ur vattnet och låt den rinna av på hushållspapper.
Gör Ragù a la Bolognese,
Smält 3 msk smör i en kastrull för béchamelsåsen, strö över mjölet och rör om. Ta kastrullen från värmen och salta och pepptra. Tillsätt mjölken i omgångar under ständig omrörning. Ställ tillbaka kastrullen på värmen, låt såsen koka upp under fortsatt omrörning och låt därefter sjuda i 5 minuter, fortfarande under omrörning. (Om man vill kan man tillsätta valfri ost i béchamelsåsen för en mer ostig smak).
Smörj en gratängform väl med smör. Klä botten med ett lager lasagneplattor och täck med jämnt lager béchamelsås. Fördela ett lager ragù a la bolognese ovanpå och strö över parmesan. Täck med ett ytterligare lager lasagneplattor och fortsätt att varva på samma sätt. Avsluta med béchamelsås och strö över nyriven parmesan och några klickar smör.
Ungsbaka ca 20 minuter i 200 grader ugn. 

(recept från Culinaria Italia/Könemann)

Kommentera

Publiceras ej