LAXSPETT MED LIMESÅS & COUSCOUS

0kommentarer

ca 4 portioner
500 g laxfilé
400 g stora räkor


Marinad:
2 msk matolja
2 msk pressad limesaft
1 msk farinsocker
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 krm sambal oelek salt


Tillbehör:
2 nektariner
matolja
farinsocker


Sås:
2 dl matlagningsyoghurt
rivet skal av 1 lime
salt, peppar


1. Blanda samman alla ingredienserna utom saltet till marinaden. Skär laxen i kuber. Lägg ner dem i marinaden och ställ det kallt minst 1 timme.
2. Rör samman alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt tills den ska serveras.
3. Skala räkorna men låt huvudena sitta kvar. Trä upp lax och räkor på spetten. Pensla räkorna med marinaden.
4. Halvera nektarinerna och tag ur kärnan. Pensla dem lätt med lite olja och strö över farinsocker.
5. Grilla fiskspetten och och nektarinerna ca 4 minuter på varje sida. Salta fiskspetten. Bjud saffranscouscous med t ex ananasbitar, halverade cocktailtomater och rucola till.

Tips!

Laxspett grillas ca 4-5 minuter per sida 5-10 cm från glöden.


SAFFRANSCOUSCOUS
1 pkt couscous
1/2 paket saffran
cocktailtomater
ananas
rucola

1. Tillaga couscousen enligt förpackningens anvisningar och tillsätt 1/2 paket saffran i vattnet till 4 portioner.
2. Rör ner cocktailtomater, ananas och rucola i den färdigkokta couscousen.

(recept från HJ)

Kommentera

Publiceras ej