RAGÙ A LA BOLOGNESE

0kommentarer

Köttsås på bolognavis

1 LÖK
1 LITEN MOROT
1 STJÄLK SELLERI
100 GR SPÄCK
200 GR NÖTFÄRS
3 MSK OLIVOLJA EXTRA VERGINE
1 LITET GLAS VITT VIN
200 GR PASSERADE TOMATER
2 MSK TOMATPURÉ
OREGANO
SALT & PEPPAR
1,5 DL KÖTTBULJONG
1 PRESSAD VITLÖKSKLYFTA

Hacka lök, morot och selleri, skär späcket i tärningar och bryn hela långsamt i olivolja tillsammans med köttfärsen. Tillsätt vinet och rör om väl. Tillsätt passerade tomater och tomatpuré, smaka av med oregano, salt och peppar. Tillsätt en aning köttbuljong och låt sjuda minst 1 timme på svag värme.

I Bologna finns ungefär lika många varianter av denna klassiska sås som de finns hushåll i staden. Många tillsätter exempelvis en aning hackad kycklinglever. Men oavsett vilken man väljer är det viktigt att såsen får sjuda länge, först då utvecklas dess speciella arom.

(recept från Culinaria Italia/Könemann)

Kommentera

Publiceras ej