ST. MARTIN RÄKOR

0kommentarer

(2 portioner)
90 ML VEGETABILISK OLJA
1 HACKAD STOR LÖK
1 SKALAD OCH TÄRNAD GRÖN PAPRIKA
1 TÄRNAD SELLERISTJÄLK
1 TÄRNAD RÖD CHILIFRUKT
1 TÄRNAD TOMAT
1 FINHACKAD VITLÖKSKLYFTA
2 HACKADE KVISTAR TIMJAN
2 MSK TOMATPASTA
2 1/2 DL VATTEN
2 FINHACKADE KVISTAR PERSILJA
12 SKALADE MEDELSTORA RÄKOR
SALT & PEPPAR


Hetta upp 60 ml av den vegetabiliska oljan i en djup stekpanna. Sjud lök, paprika, selleri, chili, tomat, vitlök och timjan i oljan tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt tomatpasta och rör i väl. Tillsätt vatten och persilja och sjud till blandningen har tjocknat. Sautera räkorna lätt i en annan liten panna i 30 ml av den vegetabiliska olkjan eller tills räkorna börjar få färg. Tillsätt såsen och smaka av med salt och peppar. Serveras på en bädd av vitt ris.

(recept från boken Culinaria Karibien/Könemann)

Kommentera

Publiceras ej