TAGLIATELLE AL PROSCIUTTO

0kommentarer

Bandnudlar med skinka

300 GR FÄRSK PASTADEG (300 GR MJÖL)
150 GR PARMASANSKINKA ELLER KOKT SKINKA
50 GR SMÖR
1 LITEN LÖK, FINHACKAD
SALT & NYMALD PEPPAR

Kavla ut degen mycket tunt på ett mjölat bakbord, skär den i ca 5 mm breda och 10 mm långa remsor. Koka upp i 3 liter saltat vatten i ens tor kastrull och koka pastan nätt och jämnt genomkokt i ca 10 minuter.
Skär skinkan i tärningar, dela fett och magert kött. Smält smöret i en stor stekpanna. Tillsätt köttet och bryn lätt. Tillsätt löken och mjukfräs den.
Låt pastan rinna av väl och rör sedan ner den i pannan. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Servera genast med nyhyvlad parmesanost.

(recept från Culinaria Italia/Könemann)

Kommentera

Publiceras ej