TOMATSOPPA
0kommentarer
1 KG BLANCHERADE & SKALADE TOMATER
2 LÖKAR
3 VITLÖKSKLYFTOR
NÅGRA STJÄLKAR; PERSILJA, ROSMARIN, MEJRAM, BASILIKA, TIMJAN OCH SALVIA (BOUQUET GARNI)
2 1/2 DL KÖTTFOND ELLER GRÖNSAKSBULJONG
SALT & NYMALD PEPPAR
4 MSK GRÄDDE EFTER SMAK
Skär tomaterna i bitar. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olivolja i en tung panna och låt löken mjukna i den. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa. Lägg i tomaterna och bouquet garni och låt ingredienserna sjuda i 30-40 minuter.
Tag ut bouquet garni och passera tomatpurén som bildats genom en sil. Smaka av med salt och peppar.
Garnera om så önskas varje sopptallrik med en klick hårt vispad grädde eller creme fraiche och basilika.
(Recept från Culinaria Italia/Könemann)
2 LÖKAR
3 VITLÖKSKLYFTOR
NÅGRA STJÄLKAR; PERSILJA, ROSMARIN, MEJRAM, BASILIKA, TIMJAN OCH SALVIA (BOUQUET GARNI)
2 1/2 DL KÖTTFOND ELLER GRÖNSAKSBULJONG
SALT & NYMALD PEPPAR
4 MSK GRÄDDE EFTER SMAK
Skär tomaterna i bitar. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olivolja i en tung panna och låt löken mjukna i den. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa. Lägg i tomaterna och bouquet garni och låt ingredienserna sjuda i 30-40 minuter.
Tag ut bouquet garni och passera tomatpurén som bildats genom en sil. Smaka av med salt och peppar.
Garnera om så önskas varje sopptallrik med en klick hårt vispad grädde eller creme fraiche och basilika.
(Recept från Culinaria Italia/Könemann)
Kommentera