Födelsedag nr 23 / Buffé Världen
0kommentarer
För 8 personer
- Köttspett med barbecueglaze
- Fetaoströra
400 g fetaost
3-4 dl grekisk yoghurt
2 röda chilipeppar
1 dl olivolja
Riv med rivjärn eller smula sönder fetaosten. Blanda med yoghurt. Skiva chilin i två delar och stek den i en kastrull med upphettad olivolja. Vikigt att chilin inte steks i sönder! Tag av kastrullen och låt oljan svalna i några minuter. Kör sedan blandningen i en mixer och sila genom tesil. Blanda med röran!
- Tomat & Rödlöksallad
- Hoummos
2.5 dl kikärtor
0.5 0.5 tsk salt
1 1 msk citronsaft
3 3 st vitlöksklyftor
4 4 msk sesampasta
2 2 krm spiskummin
- Grillad Halloumi
- Heta räkor
1 kg tigerräkor eller vanliga räkor, råa med skal
10 10 st vitlöksklyftor
4 4 st röda chilifrukter
0.5 0.5 dl olivolja
1 1 dl vitt vin
1 1 knippe bladpersilja
- Aioli
- Calamares a la Romana
- Bröd
- Vegetariska Enchiladas
1 paket små tortillas
champinjoner
2 röda paprikor
rädisor
grovrivna morötter
creme fraiche
riven ost
matvete
- En vanlig hederlig grönsallad
- Coleslaw
6 dl vitkål
3 6 dl morot
0.5 ananas i bitar
2 4 msk majonnäs
1 2 dl crème fraiche eller kesella gourmet
- Nypotatis Wok
- Honungsglaserade Kycklingklubbor
20-tal st kycklingben
3-4 3-4 msk honung
1 1 msk kinesisk soja
Paprikakrydda
Smält ihop honung och soja i kastrull och låt svalna. Marinera kycklingen i kylen över natten
Sätt ugnen på 225° Krydda benen med salt, peppar och paprika. Pensla med honungsblandningen. Lägg dem i ugnsfat och sätt in högt i ugnen 25- 30 min.
Vänd och pensla ett par gånger- slå på grill de sista 5 min så att ytan blir knaprig.
- Mangosalsa:
2 2 st mogna mangofrukter
1 1 st sommarlök
1 1 st lime (saft och rivet skal)
0.5 0.5 dl olivolja
1 1 tsk äppelcidervinäger
libbsticka eller annan ört
salt och peppar - Chaminjoner, Paprika & Lök-spett
Efterrätt
Tårta!
Tårta!
Kommentera