Födelsedag nr 23 / Buffé Världen

0kommentarer

För 8 personer


  • Köttspett med barbecueglaze
  • Fetaoströra
    400 g fetaost
    3-4 dl grekisk yoghurt
    2 röda chilipeppar
    1 dl olivolja
    Riv med rivjärn eller smula sönder fetaosten. Blanda med yoghurt.  Skiva chilin i två delar och stek den i en kastrull med upphettad olivolja. Vikigt att chilin inte steks i sönder! Tag av kastrullen och låt oljan svalna i några minuter. Kör sedan blandningen i en mixer och sila genom tesil. Blanda med röran!
  • Tomat & Rödlöksallad
  • Hoummos
    2.5 dl kikärtor
    0.5 0.5 tsk salt
    1 1 msk citronsaft
    3 3 st vitlöksklyftor
    4 4 msk sesampasta
    2 2 krm spiskummin
  • Grillad Halloumi
  • Heta räkor
    1 kg tigerräkor eller vanliga räkor, råa med skal
    10 10 st vitlöksklyftor
    4 4 st röda chilifrukter
    0.5 0.5 dl olivolja
    1 1 dl vitt vin
    1 1 knippe bladpersilja
  • Aioli
  • Calamares a la Romana
  • Bröd
  • Vegetariska Enchiladas
    1 paket små tortillas
    champinjoner
    2 röda paprikor
    rädisor
    grovrivna morötter
    creme fraiche
    riven ost
    matvete
  • En vanlig hederlig grönsallad

  • Coleslaw
    6 dl vitkål
    3 6 dl morot
    0.5 ananas i bitar
    2 4 msk majonnäs
    1 2 dl crème fraiche eller kesella gourmet
  • Nypotatis Wok
  • Honungsglaserade Kycklingklubbor
    20-tal st kycklingben
    3-4 3-4 msk honung
    1 1 msk kinesisk soja
    Paprikakrydda

    Smält ihop honung och soja i kastrull och låt svalna. Marinera kycklingen i kylen över natten
    Sätt ugnen på 225° Krydda benen med salt, peppar och paprika. Pensla med honungsblandningen. Lägg dem i ugnsfat och sätt in högt i ugnen 25- 30 min.
    Vänd och pensla ett par gånger- slå på grill de sista 5 min så att ytan blir knaprig.
  • Mangosalsa:
    2 2 st mogna mangofrukter
    1 1 st sommarlök
    1 1 st lime (saft och rivet skal)
    0.5 0.5 dl olivolja
    1 1 tsk äppelcidervinäger
    libbsticka eller annan ört
    salt och peppar

  • Chaminjoner, Paprika & Lök-spett


 


 

Efterrätt

Tårta!


 

Kommentera

Publiceras ej