Grekiska citronbiffar
0kommentarer
för ca 4 personer
1 st gul lök
1 st ägg
0,5 dl havregryn
1 dl vatten
salt, peppar
500 g lammfärs/nötfärs
2 msk citronskal
0,5 dl persilja
1 st vitlöksklyfta
1 tsk oregano
0,5 tsk spiskummin
1 msk olivolja
4 dl bulgur
tsatsiki:
2 dl matyoghurt
1 st vitlök
0,5 gurka
Blanda färs med salt, peppar och låt havre svälla i vatten. Finhacka lök ev. riv och blanda med färs, havre och ägg. Tillsätt citron, spiskummin, oregano och vitlök och blanda. Hetta upp olja och forma biffar och stek tills dom fått färg. Efterstek eller stek i mikro i ca 4 minuter.
Riv gurka och krama ur vätska. Blanda med yoghurt, vitlök och salt.
1 st gul lök
1 st ägg
0,5 dl havregryn
1 dl vatten
salt, peppar
500 g lammfärs/nötfärs
2 msk citronskal
0,5 dl persilja
1 st vitlöksklyfta
1 tsk oregano
0,5 tsk spiskummin
1 msk olivolja
4 dl bulgur
tsatsiki:
2 dl matyoghurt
1 st vitlök
0,5 gurka
Blanda färs med salt, peppar och låt havre svälla i vatten. Finhacka lök ev. riv och blanda med färs, havre och ägg. Tillsätt citron, spiskummin, oregano och vitlök och blanda. Hetta upp olja och forma biffar och stek tills dom fått färg. Efterstek eller stek i mikro i ca 4 minuter.
Riv gurka och krama ur vätska. Blanda med yoghurt, vitlök och salt.
Kommentera