Grekiska citronbiffar

0kommentarer

för ca 4 personer

1 st gul lök
1 st ägg
0,5 dl havregryn
1 dl vatten
salt, peppar
500 g lammfärs/nötfärs
2 msk citronskal
0,5 dl persilja
1 st vitlöksklyfta
1 tsk oregano
0,5 tsk spiskummin
1 msk olivolja
4 dl bulgur

tsatsiki:
2 dl matyoghurt
1 st vitlök
0,5 gurka


Blanda färs med salt, peppar och låt havre svälla i vatten. Finhacka lök ev. riv och blanda med färs, havre och ägg. Tillsätt citron, spiskummin, oregano och vitlök och blanda. Hetta upp olja och forma biffar och stek tills dom fått färg. Efterstek eller stek i mikro i ca 4 minuter.

Riv gurka och krama ur vätska. Blanda med yoghurt, vitlök och salt.

Kommentera

Publiceras ej