Kycklinggratäng med färsk basilika
0kommentarer
för ca 4 pers
4 st kycklingfiléer
1 st tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl lätt matlagningsgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl lätt creme fraiche
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Banka kycklingen försiktigt och stek tills det blir en fin yta.
Skriva tomaterna tunt.
Lägg kycklingen i en form och lägg tomaterna ovanpå samt hackad basilika.
Rör dijonsenap med matlagningsgrädden och pressa i vitlök. Blanda sedan ner creme fraiche, salt & peppar och häll över blandningen över kycklingen i formen. Strö sedan över ost.
Gratinera i ca 20-25 minuter, tills osten fått färg.
Tillbehör:
kokta haricoverts och svart quinoa/råris eller en sallad
4 st kycklingfiléer
1 st tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl lätt matlagningsgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl lätt creme fraiche
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Banka kycklingen försiktigt och stek tills det blir en fin yta.
Skriva tomaterna tunt.
Lägg kycklingen i en form och lägg tomaterna ovanpå samt hackad basilika.
Rör dijonsenap med matlagningsgrädden och pressa i vitlök. Blanda sedan ner creme fraiche, salt & peppar och häll över blandningen över kycklingen i formen. Strö sedan över ost.
Gratinera i ca 20-25 minuter, tills osten fått färg.
Tillbehör:
kokta haricoverts och svart quinoa/råris eller en sallad
Kommentera